Mapping History

Het verleden is een vreemd land

Mapping History (voorheen Mapsplusmotion) maakt in opdracht van musea en andere erfgoedinstellingen animatiefilms, apps en websites op basis van digitale historische kaarten.

Zijn digitale kaarten zijn gebaseerd op nauwkeurig historisch cartografisch onderzoek, hebben een modern en identiek kaartbeeld, passen naadloos op Google Maps en zijn daardoor geschikt voor alle online toepassingen.

Mapping History is opgericht door Ger Haartman, Wim de Bell en Wouter Overhaus: respectievelijk een ontwerper van multimedia met een verleden in de beeldende kunst; een historicus en tentoonstellingsmaker, voorheen conservator Nederlandse geschiedenis bij het Rijksmuseum; en de creatief directeur van OVERHAUS, werkplaats voor ontwerp en communicatie.

Zijn ervaring op het gebied van musea, vormgeving, geschiedenis, erfgoed en beeldende kunst is groot. Als zelfstandig ontwerpers en cultureel ondernemers werken Ger Haartman, Wim de Bell en Wouter Overhaus ieder afzonderlijk voor veel Nederlandse musea, zoals het Amsterdams Historisch Museum, het Rijksmuseum, het Anne Frank Huis, het Verzetmuseum Amsterdam, de Hannema de Stuers Fundatie en het Nationaal Archief.

Bekijk de nieuwe website